понеділок, 15 лютого 2021 р.

 


Семінар-практикум з цивільного захисту для освітян



На базі базового закладу з безпеки життєдіяльності та цивільного захисту Тернопільської загальноосвітньої школи №18 10-11 лютого 2021 року проведений семінар-практикум із заступниками директорів та заступниками голів комісій з надзвичайних ситуацій закладів загальної середньої та професійної освіти.

Метою проведення даного заходу було вироблення єдиного підходу до організації і проведення навчання учасників освітнього процесу діям у надзвичайних ситуаціях, розроблення алгоритму дій посадових осіб закладів у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій, створення безпекового середовища.

В роботі  семінару прийняли участь педагогічні працівники Центру, які довели до присутніх питання організації навчання керівного складу та працівників закладів освіти, проведення об’єктового тренування з питань цивільного захисту, забезпечення заходів пожежної безпеки, використання захисних споруд, наявності потенційно-небезпечних об’єктів та виникнення ймовірних надзвичайних ситуацій у м. Тернополі, особливості здійснення планування та розробки документів з цивільного захисту, пожежної безпеки, безпеки життєдіяльності.

В ході семінару учасники обмінялися досвідом роботи з питань здійснення заходів цивільного захисту в закладах освіти, проведення «Дня цивільного захисту», Тижня знань з основ БЖД, оповіщення і евакуації учасників освітнього процесу.

Вчитель біології Оксана Здирок презентувала учасникам семінару роботу кабінету безпеки життєдіяльності, цивільного захисту та основ здоров’я.

На завершення заходу учасникам семінару були надані рекомендації  щодо проведення інформаційно-просвітницької роботи з питань ЦЗ, БЖД в закладі, обладнання інформаційно-довідкового куточка з питань цивільного захисту. 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар