суботу, 22 серпня 2020 р.

 

Інтерактивна школа  

вчителів предмета «Захист України

 

Про особливості викладання предмета «Захист України»

у 2020/2021 навчальному році


Дата проведення: 25.08.2020

Місце проведення:

Тернопільський міжшкільний ресурсний центр

school_dp@ukr.net

 

 

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

                                                                                                          

 Директор ТКМЦНОІМ 

                                                                                       _________  Литвинюк Г.І.     

                                                                                                               

                                                                                            17 серпня 2020

 

 

Інтерактивна школа  є базовою для вчителів предмета «Захист України»  м. Тернополя.  Робота планується і проводиться у відповідності до проблем, над якими працюють ТМРЦ та ТЗОШ № 22.

   Матеріали роботи інтерактивної школи оформлено в папках, які зберігаються в шкільному методичному кабінеті, одним з основних завдань якого є координація змісту, форм і методів самоосвіти, колективної та індивідуальної роботи методичної служби школи.

   Авторські доробки вчителів також оформлені на блогах Бондаря В.І., Ягнич Г.Й. та Дудника В.В., опис передового педагогічного досвіду Батурина П.Р. відображено на сайті ТОКІППО. У цьому навчальному році продовжено  створення портфоліо педпрацівників.  Усе це є доступним не тільки для всього педколективу, а й для слухачів курсів ТОКІППО,  з якими  систематично проводяться заняття на базі ТМРЦ.

   Усі форми методичної роботи в школах (традиційні і нетрадиційні) стимулюють вчителів до пошуку нових шляхів реалізації Державних стандартів освіти. Щоб виявити методичний рівень вчителів, згідно графіка  проводиться атестація педкадрів.

 

 

Мета

 

Орієнтувати та організувати роботу вчителів предмета «Захист України» у 2020/2021 навчальному році в умовах патріотичного опору російській агресії та євроінтеграції України.

Інтерактивна школа вчителів предмета «Захист України» працює над проблемою: «Оволодіння та впровадження в освітній процес інноваційних та традиційних технологій для покращення якості військово-патріотичного виховання молоді».

Обговорити актуальні питання вивчення предмета «Захист України», визначити шляхи їх реалізації.

  

Інтерактивна школа вчителів предмета «Захист України»

(25 серпня 2020 10.00 год. Тернопільський міжшкільний ресурсний центр)

 

1.     Особливості вивчення предмета «Захист України» у 2020-2021 навчальному році - Даценко М.М. – методист ТКМЦНОІМ.

 

2.     Перспективи розвитку ТМРЦ: «Створення ситуації успіху та формування мотивації до готовності захищати Україну при вивченні предмета  «Захист України» - Бондар В.І. – директор  ТМРЦ.

 

3.     Алгоритм проведення вступного уроку захисту України для дівчат 10 класу – Чарторинська О.Я. – заступник директора ТМРЦ.

 

4.     Практична спрямованість вивчення предмета «Захист України» - запорука національної безпеки України – Дудник В.В., Панасюк В.С., Шабдінов І.І., Ягнич Г.Й. - вчителі захисту України ТМРЦ, Тіхановський В.І. – вчитель  захисту України ТЗОШ №22.

 

 


Методист ТКМЦНОІМ                                                                             М.М. Даценко

17.08.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Методичні рекомендації

 

1.     Розробити на 2020-2021 навчальний рік та здійснити заходи щодо удосконалення та зміцнення навчально-матеріальної бази предмета «Захист України».

2.     Забезпечити якісне проведення у травні 2021 року триденних навчально-польових зборів (занять у лікувально-оздоровчому закладі) з учнями 11 класів з предмета «Захист України».

3.     Постійно здійснювати координацію спільної діяльності установ і закладів освіти з військовими комісаріатами та громадськими організаціями, які опікуються патріотичним вихованням, розвитком духовності.

4.     У річних планах роботи навчальних закладів розробити окремий розділ «Військово-патріотичне виховання».

5.     Активізувати профорієнтаційну роботу серед старшокласників на подальшу службу в Збройних Силах України шляхом проведення конкурсів, вікторин, змагань тощо.

6.     Забезпечити зв'язок з військовими частинами (екскурсії до музеїв військових частин, спільні заходи патріотичного спрямування); активізувати зв’язки і спільну профорієнтаційну діяльність шкіл та військових вищих навчальних закладів (юний правознавець, десантник, рятівник, розвідник, снайпер, поліцейський, прикордонник, радист) (1-11 кл.).

7.     Організувати та провести міський етап  Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та змагання «Школа безпеки»,  заочний конкурс роїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)  .

8.         Підвищувати професійний рівень шляхом участі у методичних заходах різного рівня, фахових випробуваннях педагогів.

Немає коментарів:

Дописати коментар