понеділок, 10 квітня 2017 р.

Показовий «День цивільного захисту»

5 квітня 2017 року, на базі Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ст. №27, за сприяння Управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області й методичного супроводу Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області, відбувся показовий «День цивільного захисту». В рамках заходу, організованого з метою вдосконалення вмінь та навичок особового складу підрозділів ДСНС під час дій у надзвичайних ситуаціях, а також досягнення злагодженості в роботі керівного складу та формувань цивільного захисту, педагогічного колективу, технічних працівників, учнів при виконанні практичних етапів проведення оповіщення, евакуації та гасіння пожежі, проведено протипожежні тренування з питань цивільного захисту.

У показовому «Дні цивільного захисту» взяли участь представники Управління освіти та науки Тернопільської ОДА та Тернопільської міської ради,  Управління ДСНС України у Тернопільській області, Навчально-методично центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області, Національної поліції, директори загальноосвітніх навчальних закладів міста, учні, вчителі та обслуговуючий персонал ТЗОШ №27.
Під час практичної частини проведено збір керівного складу та засідання об’єктової комісії з надзвичайних ситуацій, уточнено План реагування школи на випадок НС та здійснено огляд об’єктових формувань цивільного захисту. Після цього дано ввідні про виникнення пожежі в приміщенні школи. Під час тренування, за сигналом «Увага всім!» відпрацьовані питання екстреної евакуації учасників навчально-виховного процесу. У свою чергу вогнеборці ліквідували умовну пожежу та за допомогою рятувального обладнання евакуювали з другого поверху будівлі умовно-постраждалого, а персонал школи продемонстрував навики володіння первинними засобами пожежогасіння та свої вміння з надання потерпілому домедичної допомоги.
Не залишились поза увагою й школярі. Фахівці ДСНС провели для дітей навчально-пізнавальну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Рятувальники розширювали учнівські знання про роботу рятувальників, розповідали про джерела небезпеки в побуті, а також про те, як себе поводити під час відпочинку поблизу водойми. Пояснювали, як слід діяти при виникненні різноманітних надзвичайних подій: у випадку пожежі та при виявленні вибухонебезпечних предметів. Навчали, як користуватися первинними засобами пожежогасіння та надавати домедичну допомогу.

Під час підведення підсумків заходу особливу увагу керівників шкіл міста та осіб, відповідальних за організацію цивільного захисту акцентовано на актуальних питаннях цивільного захисту закладів освіти.



Немає коментарів:

Дописати коментар